Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 13 mars 2014

TES-planering på Ölmbrogården

På Ölmbrogården provar vi just nu att planera verksamheten i TES.
TES är en del i projektet förbättrade bemanningsprocesser. Det är första gången i Örebro kommun man provar att använda sig av TES på ett vård och omsorgsboende...
Varje dag får varje personal ett insatsschema som man följer under dagen. Där står vad man ska utföra under dagen, både boenderelaterade uppgifter och alla de kringuppgifter som finns på boendet som kan vara svåra att komma ihåg att utföra. Nya uppgifter som ska föras in som planer kommer fram dagligen och vi fyller på...Inget ska glömmas bort!
Dagligen görs förändringar i planeringen för att optimera kontinuitet och så att var boende ska få hjälp den tiden man vill ha hjälp. Just nu har vi provat en liten förändring i schemat och ändrat rapporttiden på Heden för vi sett i TES att den tiden de boende vill komma upp på morgonen har krockat med rapporttiden, så nu har vi tidigarelagt rapporttiden. Detta verkade vara en positiv förändring som vi utvärderade idag och bestämde att vi skulle behålla tills behoven ändrar sig.
Är ni nyfikna att gå in och ta reda på vad TES är kan ni klicka på länken nedan:
http://www.tunstallnordic.com/sv/produkter/tunstall-produkter/optimal-planering-tes

Vi kommer säkert göra fler inlägg för att berätta hur vi upplever det att arbeta med TES.

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: