Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 18 november 2013

Action Innovation & Chefsforum

I höst har Ölmbrogården medverkat i ett projekt som heter Action Innovation – ett arbete där vi  utbyter erfarenheter och gemensamt lära om förnyelsearbete och förutsättningar för innovativt arbete i Örebro kommun!
Vi på Ölmbrogården fick en möjlighet att delta på en resa som skulle leda oss ett steg framåt i att vara lärande och innovativa i vår verksamhet.
Det handlar om att spegla vår egen  verksamhet i andras och om att låta sin verksamhet speglas.
På så sätt skulle vi lära oss att stärka innovationskraften i vår verksamhet!
Governo lotsade oss genom den här processen och modellen som heter Action Innovation.

Det hela handlade om att besöka en annan verksamhet i Örebro kommun och intervjua dem enligt en förutbestämd mall om förbättringsarbete och innovation sedan skulle vi som verksamhet även bli besökta och intervjuade enligt samma mall.
Vi på Ölmbrogården besökte PA-avdelning (dvs personalavdelningen) och vi blev besökta av Tullängsskolan...
Detta har vart ett otroligt kul och spännande arbete med många lärdomar och upptäckter!

Förra torsdagen blev Ölmbrogården inbjudna till att deltaga på Chefsforum (forumet där alla Örebro kommuns chefer som har ansvar för personal och ekonomi träffas en gång i halvåret) och där skulle vi berätta om våra erfarenheter av att delta i projektet Action Innovation.
- Otroligt kul och spännande det med...

Det ska även bli så spännande att få se hur vi ska fortsätta arbeta med innovation i Örebro kommun!
Örebro kommuns ledord är ju...
- Förenkla, förnya, förbättra...

//Therese, Emelie och Jessica Ölmbrogården.

Inga kommentarer: