Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 22 maj 2012

Fullt upp!

Denna veckan på Ölmbrogården har personalen fullt upp! Mycket är på gång!

Larm

Som jag redan berättat på bloggen så håller Tunstall på att installera ett toppmodernt larm på Ölmbrogården. Vi är först ut i Örebro Kommun att få det här nya larmet, så vi blir som en liten testenhet kan man säga...
Denna vecka går all personal i omgångar på kurs för att lära sig det nya larmsystemet.

Bemanningsrevision

Vi på Ölmbrogården ska även ingå i bemanningsrevisionen, som enda boende i Örebro Kommun.
Detta innebär att personalen ska gå runt med "TES-dosor" (såna man använder sig av i hemtjänsten) i två veckor och knappa in allt vi gör.
Denna vecka går även personalen kurs i.... bemanningsrevidering..

Lite mer fakta om bemannningsrevisionen...Nyfiken? Klicka gärna på länken nedan...

Bemanningsrevisionens mål är att:

"Ta fram ett kunskapshöjande beslutsunderlag samt omedelbart påbörja arbetet med att förändra organisationen för en optimal bemanning utifrån brukarnas individuella behov, för ett ökat antal tillsvidareanställningar på heltid samt för en minskning av antalet timavlönade. Till grund för det kommande arbetet ska en bemanningsstrategi tas fram."
Källa:
http://www.orebro.se/download/18.6cac9a71135d868a00080002080/KS+14+februari+2012.pdf

//Therese Ölmbrogården.

Inga kommentarer: